Edelstenen

Edelstenen zijn kristallen en zij zijn de zuiverste, ordelijkste en hardste uitdrukkingen van het mineraalrijk en tevens de mooiste. Zij behoren tot een van de zeven kristalsystemen, die de zeven mogelijke symmetrietypes die er bestaan in driedimensionale ruimte vertegenwoordigen. De diamant bijvoorbeeld, is van koolstof en behoort tot het kubieke kristalsysteem en heeft de natuurlijke vorm van een tetrahedron. Het is de hardste mineraal op aarde en heeft een extreem lang leven.
Het gezegde is dan ook: “Een diamant is voor eeuwig”.

Edelstenen en kristallen zijn prachtige expressies van orde en intelligentie. Zij hebben ordelijkheid van het allerkleinste niveau tot het opervlakteniveau. Van het blote oog tot de electronenmicroscoop vertonen zij perfecte orde.

Blauwe Saffier

Sporenelementen
De prachtige kleuren van de edelstenen komen door de sporenelementen die zich erin bevinden. Zonder de sporenelementen zouden alle stenen kleurloos zijn. Zo behoren blauwe saffier, robijn, gele saffier en witte saffier allemaal tot de Korund familie, maar ze hebben verschillende sporenelementen: respectievelijk titanium, chroom, ijzer en geen.

Intelligentie is dus van nature aanwezig in de ordelijke kristallijne structuur van edelstenen. De sporenelementen geven het de kwaliteit van creativiteit.

Sporenelementen zijn mineralen en zeer belangrijk voor de biologische processen die essentieel voor het leven zijn, zoals bijvoorbeeld ijzer voor het bloed en magnesium voor de spieren. Sporenelementen spelen ook een sleutelrol in het functioneren van hormonen en enzymen. Er zijn maar hele geringe hoeveelheden van deze mineralen nodig en ze zijn absoluut van vitaal belang. Ze worden niet door ons lichaam aangemaakt, dus we moeten ze van buitenaf innemen. Ze zijn zeer zuiver en afkomstig van zowel de aarde als de kosmos. Tijdens MLE wordt door de ordelijkheid van de edelstenen en de sporenelementen daarin, de innerlijke intelligentie van het lichaam verlevendigd. Hierdoor verbetert tevens het vermogen om sporenelementen uit voedsel en water op te nemen. Lees verder »