Maharishi


De kennis van deze Edelsteenlichttherapie komt oorspronkelijk uit een eeuwenoude Vedische Traditie. Maharishi Mahesh Yogi, de grondlegger van het Transcendente Meditatie programma, heeft de Vedische kennis doen herleven in al haar zuiverheid en effectiviteit en weer beschikbaar gesteld voor de moderne mens. Zo herstelde Maharishi in hun compleetheid de aloude Vedische wetenschap van gezondheid — Maharishi AyurVeda —, architectuur, biologische landbouw, onderwijs, defensie, management en preventie-georiënteerd bestuur.
Maharishi Lichttherapie met Edelstenen is een onderdeel van Maharishi AyurVeda. Veda betekent Totale Kennis, Ayu betekent leven. Ayurveda is de kennis over een lang en gezond leven.

Hij schreef talloze boeken waarin hij de eeuwenoude kennis uitlegt in termen van de huidige taal van wetenschap en stichtte over de hele wereld vele succesvolle scholen, hogescholen en universiteiten, evenals medische centra en gezondheidsklinieken en instituten om deze praktische kennis te brengen aan alle gebieden van de samenleving en aan de mensheid in alle landen.